به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو
57 درصد زولبیا و بامیههای دریافتی با استاندارد رنگ مطابقت داشتند
در کشور ما مصرف زولبیا و بامیه یکی از عادتهای غذایی روزهداران در ماه مبارک رمضان است. از مجموع 14 نمونه زولبیا و بامیه ارسالی به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ارومیه 57 درصد ازنظر استخراج و شناسایی رنگ سنتتیک قابلقبول گزارششدهاند.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مهندس سودا صمدزاد کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان استان آذربایجان غربی در خصوص بررسی وضعیت رنگ مصرفی در شیرینی زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: در کشور ما مصرف زولبیا و بامیه یکی از عادتهای غذایی روزهداران در ماه مبارک رمضان است لذا مردم در هنگام خردی باید دقت لازم جهت تهیه از مراکز معتبر بهداشتی را داشته باشند
معاونت غذا و دارو و بهتبع آن آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ارومیه بهعنوان مرجع انجام آزمون بر روی انواع مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولیدی کارخانجات و نیز مواد غذایی توزیعشده در سطح عرضه، رسالت کنترل و مطابقت این محصولات با استاندارد ملی، پروانه ساخت محصول و سایر منابع معتبر را بر عهده دارد.
در همین راستا راستای و ازآنجاییکه استفاده از رنگ مصنوعی (حتی مصنوعی مجاز خوراکی) در محصولات قیدشده ممنوع هست تعداد 14 نمونه زولبیا و بامیه دریافت و پس از استخراج نتایج مشخص شد که 8 نمونه مطابق با استانداردهای موجود قابلقبول و 6 نمونه غیرقابلقبول می باشد.
کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو در ادامه بیان کرد:
رنگ ترکیبی است که بیشتر جهت ایجاد جلوه بصری به مواد غذایی افزوده میشود. مشروط بر اینکه در بروشور استاندارد ملی مواد غذایی استفاده از رنگ، مجاز بوده باشد. در غیر این صورت محصول تولیدی بایستی دارای رنگ مخصوص به خود بوده و یا از رنگهای طبیعی در تولید آن استفادهشده باشد.
صمدزاد تأکید کرد: طرح تشدید نظارت سلامت نوروزی هرساله از 15 اسفند تا 15 فروردین با تشدید نظارت بر کالاهای سلامتمحور و پرمصرف در این ایام، توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اجرا میشود. در این راستا و به دلیل تلاقی ایام ماه مبارک رمضان با ایام سال نو، طرح فوق از 15/12/1402 لغایت 25/1/1403 اجرا گردید.
بنابراین با توجه به اجرای طرح تشدید سلامت نوروزی، انواع مواد غذایی ازجمله شیرینیجات، نانهای سنتی، جوجهکباب، جغول بغول، محلول زعفران استفادهشده در رستورانها، آبمیوهجات و علیالخصوص زولبیا و بامیه به دلیل مصرف غالب آن در ماه مبارک رمضان از سطح عرضه نمونهبرداری شده و به بخش رنگ آزمایشگاه کنترل غذا و دارو جهت استخراج و شناسایی رنگ سنتتیک (مصنوعی) ارسال گردید.
از مجموع 41 نمونه کلی ارسالی در بازه زمانی ذکرشده، تعداد 19 نمونه (%46/34) ازنظر رنگ قابلقبول و تعداد 22 نمونه (%53/66) غیرقابلقبول تشخیص داده شد. همچنین از مجموع 14 نمونه زولبیا و بامیه ارسالی تعداد 8 نمونه (%57/14) ازنظر رنگ قابلقبول و تعداد 6 نمونه (%42/86) غیرقابلقبول تشخیص داده شد.
وی در پایان تأکید کرد: استفاده از رنگ مصنوعی (حتی مصنوعی مجاز خوراکی) در محصولات قیدشده ممنوع بوده و نتایج آزمونها جهت انجام اقدامات قانونی و برخورد با متخلفین به مراجع ارسالکننده نمونه اعلام میگردد.